Logo DAVG
Foto Header
Logo DAVG

Informatie puppycursusDoel puppycursus:

Uw nieuwe pup zit van de 3e tot de 12e week (grofweg) in één van de belangrijkste periodes van zijn of haar leven. Dit wordt ook wel de (1e) socialisatiefase genoemd. In deze periode komt uw pup bij u in huis (meestal rond de 8e week). Dat betekent dat een deel van deze belangrijke fase wordt doorgebracht bij de fokker. De invloed van de fokker van de hond en de leefomstandigheden bij de fokker zijn dus heel belangrijk.

Als alles goed is, dan gaat u met uw pup, zodra deze bij u in huis is, aan de slag. De pup moet niet alleen wennen aan zijn nieuwe thuis, maar zal ook moeten kennismaken met en gewend raken aan allerlei voorwerpen, dieren, mensen en situaties om hem of haar heen. Ook moet de hond in deze periode al leren omgaan met lichte stress.

Alles wat de pup in deze periode leert, vormt de grondslag voor zijn of haar verdere leven. Daarom is het belangrijk dat de pup positieve ervaringen opdoet. Op de cursus wordt er op een positieve manier getraind: doet een pup het goed, dan wordt deze beloond. Doet hij/zij iets wat niet mag, dan wordt dat op een positieve manier aan de pup duidelijk gemaakt door of het gedrag te negeren of het commando 'nee' te geven.

Aan het einde van iedere les is er gelegenheid om de pups te laten spelen met elkaar, ook dat is belangrijk voor hun socialisatie. Tijdens de les zullen er ook toestellen worden gebruikt die geschikt zijn voor deze leeftijdscategorie. Puppies zijn welkom vanaf 9 weken, nadat zij wat tijd hebben gehad om aan hun nieuwe huis te wennen.

Aan het einde van de puppycursus kunt u, indien u dat wilt, overstappen op de vervolgcursus, de cursus elementair gehoorzaamheid. De puppycursus wordt niet afgesloten met een examen. Examens leveren vaak bij eigenaren toch stress op, en we willen juist dat de pups alleen positieve ervaringen hebben Daarom geven wij een certificaat van deelname in plaats van een examen.

Tijdens en na de les les is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

U moet wel aan kunnen tonen dat uw hond ingeënt is tegen ziekten door middel van een dierenpaspoort met entstickers.

Lestijden: Elke vrijdagavond van 19:00u tot uiterlijk 20:00u (2 groepen van maximaal 6 personen)
Kosten: € 100,- voor 10 lessen, contant te betalen bij aanvang 1e les
Startdata 2020: 21 augustus, 13 november
Informatie: U kunt ons mailen voor meer informatie. Klik HIER voor het contactformulier.
Inschrijven: Klik HIER voor het inschrijfformulier voor deze cursus.