Logo DAVG
Foto Header
Logo DAVG

Informatie jongehondencursus (elementaire gehoorzaamheid)Doel jongehondencursus:

U kunt deze cursus volgen na de puppycursus of wanneer uw hond ten minste 6 maanden oud is. Met deze cursus wordt (verder) aan de gehoorzaamheid van uw hond gewerkt. De basisoefeningen worden aangeleerd of uitgebouwd en nieuwe oefeningen worden aangeleerd. Zo leert uw hond onder andere netjes los en aangelijnd naast het baasje te lopen, te zitten, te liggen en te blijven. Daarnaast leert uw hond ook dat mensen uw hond kunnen benaderen en naar de tanden mogen kijken (de dierenarts bijvoorbeeld). Niet elke hond leert even snel, dus zolang baasje en hond het leuk vinden, kan er telkens voor een nieuw blok van 10 lessen worden ingeschreven. De jonge honden cursus wordt afgesloten met een examen. Als u het examen met goed gevolg heeft afgesloten dan ontvant u een diploma. Een examen is overigens niet verplicht. Wij vinden het het belangrijkst dat u een goede band heeft met uw hond en dat u samen met uw hond veel leert!

Centraal in deze cursus staat de aandacht voor het baasje, want deze moet leuk zijn čn blijven. Net als bij de puppycursus maken we gebruik van materialen en toestellen die geschikt zijn voor deze leeftijdscategorie.

U moet aan kunnen tonen dat uw hond voldoende is beschermd tegen ziekten door middel van een dierenpaspoort voorzien van entstickers. Vanaf 1 jaar mag u dit ook aantonen door middel van een geldige titerbepaling.

Bij iedere 6 cursisten staat 1 instructeur!

Tijdens en na de les is er voldoende ruimte om vragen te stellen.


Inschrijven: Op vrijdag avond tussen 19.00 uur en 21.00 uur kunt u zich op de vereniging aan de Schelmseweg 109 te Arnhem komen inschrijven.
Inschrijfgeld: Om uw inschrijving compleet te maken vragen wij u om € 20,- inschrijfgeld contant te voldoen, dit wordt bij de 1e les verrekend op het totaal bedrag.

Lestijden: Vrijdagavond van 20:00u tot maximaal 20:45u (groepen van 6 personen)
Kosten: € 120,- voor 10 lessen (10e les examen), contant te betalen bij aanvang 1e les
Startdata 2024: 9 februari en 3 mei
Informatie: U kunt ons mailen voor meer informatie. Klik HIER voor het contactformulier.

Heeft u vragen over de inschrijving van de jongehondencursus, dan kunt u contact opnemen via telefoon 0647939975