Logo DAVG
Foto Header
Logo DAVG

Informatie nosebedienceDoel nosebedience:

Nosebedience is een vernieuwende en diverse tak van hondensport. Zoals je uit de naam kunt afleiden, wordt bij Nosebedience gebruik gemaakt van twee verschillende onderdelen van de hondensport, namelijk Nosework en Obedience.

Het doel van Nosework of detectie is om honden een specifieke geur te laten vinden door gebruik te maken van hun neus. Detectie is momenteel razend populair aan het worden in Nederland. De Obedience richt zich voornamelijk op de gehoorzaamheid van de hond en zijn geleider.

Een nosebedience cursus of training kan door iedere hond van elke leeftijd worden gedaan. Ras speelt hierbij geen rol. Of het nu een herder, een chihuahua of een golden retriever is, iedere hond is welkom. De lessen worden aangepast op het niveau van de geleider en de hond. Wij hebben kennis van verschillende methodes en bekijken welke methode bij de combinatie past.

Nosebedience wordt gegeven door een gediplomeerde instructeur in een kleine groep zodat er voldoende aandacht is voor de geleider en de hond.

Heb je de smaak te pakken dan kun je ook bij Nosebedience examen doen op drie verschillende niveau. Op elk niveau wordt een combinatie gemaakt van Nosework/Detectie en Obedience.

We zijn aangesloten bij de Nederlandse Detectie Bond, hier kan je ook je informatie vinden over examens, waar wedstrijden gehouden worden evenals het regelement hierover.

Voor elke nieuwe groep wordt de eerste les een gedeelte besteed aan de theorie en ook bv hoe maak je een geurpot, wat heb je evt nodig, welke geuren worden er gebruik e.d.

Les dagen: Woensdag en vrijdag overdag.
Kosten: 150,- voor 10 lessen, contant te betalen bij aanvang 1e les.
Startdata 2024: Woensdag cursus start op 18 januari en 19 april - Vrijdag cursus start op 19 januari en 19 april
Informatie: U kunt ons mailen voor meer informatie. klik HIER voor het contactformulier.
Inschrijven: klik HIER voor het inschrijfformulier voor deze cursus.